episil® - suojakilpi kipua vastaan

episil® käyttökokemuksia

 

Apua syövän hoidon aiheuttamaan sivuvaikutuksiin, Uusimaa: Eilen tilasin 10ml suihkepullon ja tänään en ollut uskoa silmiäni kun kävin postilaatikolla, lähetys oli jo perillä. Kiitos erinomaisesta palvelusta !!!!! Episil on ensimmäinen valmiste joka on antanut helpotusta syöpähoidon sivuvaikutuksina tulleisiin suuhaavaumiin ja aftoihin. Kiitos !

Apua punajäkälän aiheuttamaan kirvelyyn, Rovaniemi: "Hyvä tuote. Olen käyttänyt suun punajäkälän aiheuttamaan kipuun ja kirvelyyn. Halvinta tosiaan verkkokaupassa. Minulle on tätä tuotetta suositellut erikoissairaanhoidon suusairauksien poliklinikan suuhygienisti. Myös riittoisa."

Apua punajäkälän aiheuttamaan kipuun, Hamina: "Kärsin punajäkälästä ja se aiheuttaa jatkuvaa kipua suussa. Mikään ei ole helpottanut kipua ennen kuin kokeilin episil® suusuihketta. Nyt pystyn sen avulla syömään ja nukkumaan ja elämänlaatuni on parantunut huomattavasti. Tästä lähtien varmistan että minulla on aina episil® suusuihketta käden ulottuvilla."

Apua aftoihin, Järvenpää: "21-vuotiaalla autistipojallani on valtavan paha afta kierre ja suu jatkuvasti kipeä. Hammaslääkäreiltä ei apua ole tullut. Jatkuvasti melkein käytössä Aloclair purskutus, Aftab tabletit, vitamiinit, vaahtoamaton hammastahna yms. Nyt luin episil® tuotteestanne ja halusin kokeilla sitä hänelle. Tässä palautteemme ensikokemuksista (Mainittakoon vielä, että tulkinnan on tehnyt äiti ja hoitajat, sillä poikani ei puhu itse. Osaa kuitenkin päättää haluaako jotain vai ei):
Pullo on kätevän kokoinen kuljettaa repussa ja helppokäyttöinen nuorelle itselleen. Ilmeisesti poikani saa siitä apua, koska mieluusti ennen ruokailua sitä aina aftoihinsa laittaa ja pystyy syömäänkin. Aiemmat valmisteet, mitä olemme käyttäneet, ovat olleet purskuteltavia. episil® suihke on huomattavasti mukavampi käyttää. Samansuuntaiset palautteet antavat asuntola ja koulukin. Ilmeisesti episil® liuos ei vaikuta aftojen kestoon, mutta helpottaa kipua ja ruokailua. Nyt siirrynkin verkkokaupan puolelle ja tilaan uudet pullot valmiiksi sekä kotiin että asuntolaan. Kiitos teille ja hyvää talven jatkoa."

Apua mukosiittiin, Etelä Pohjanmaa: "Äitini on kärsinyt syövän hoidon sivuvaikutuksena ilmenneen mukosiitin kivuista viime kesästä lähtien. Suu on jatkuvasti kipeä ja oireet vaikeuttavat oloa ja elämistä. Syöminen ja juominen on vaikeaa ja oireet tekevät nukkumisesta levotonta. Hän on ollut hammaslääkärin hoidon tarpeessa jo pidemmän aikaa mutta limakalvojen haavaumien takia hammaslääkärissä käynti on ollut mahdotonta. Mikään ei ole toistaiseksi helpottanut oireita eikä myöskään osastolla olla pystytty auttamaan.
Törmäsin sattumalta netissä surffatessani episil-suusuihkeeseen ja tilasin 3ml pullon kokeeksi kotiin. Vajaa viikko valmisteen käytön aloittamisesta äiti pääsi hammaslääkäriin episil suusuihkeen ansiosta. Vaikka episil ei paranna vaivaa lievittää se kipua merkittävästi ja helpottaa jokapäivästä elämää - äiti voi syödä ja juoda ilman kipua ja yleisvointi on parempi. Vaikuttaa myös siltä että haavaumat eivät pahene kun episil-kalvo suojaa niitä ärsykkeiltä. Nyt olemme tilanneet isomman 10ml pullon ja äiti aikoo käyttää episil-valmistetta niin kauan kun hoidot ja mukosiitin oireet jatkuvat. Toivomme että osastolla oltaisi kerrottu meille episil valmisteesta oireiden ilmaantuessa - äiti olisi säästynyt paljolta kivulta!"

Verkkokauppa-asiakas, Helsinki: "Sain rajun suutulehduksen, jossa suuni ja nieluni olivat kauttaaltaan haavaumilla ja vaaleilla rakkuloilla. Vaivan syy jäi mysteeriksi, mutta kyse oli mahdollisesti antibioottiallergiasta. Tulehduksen vuoksi en voinut syödä muuta kuin nestemäistä ja hyvin mietoa ruokaa pillillä sekä jonkin verran jogurttia ja jäätelöä.
Episil-suihkeesta oli paljon apua. Vaivani oli vielä pahimmillaan, kun sain suihkeen ja levitin geeliä käytännössä koko suuhuni. Tämän jälkeen pystyi syömään pieneksi pilkottua ja pehmeää ruokaa. Yleiskuntoni ja -vointini parani nopeasti, kun pystyin syömään. Suihke helpotti myös nukkumista; aiemmin heräilin suun kuivumiseen ja kipuun yskiessä. Yksi käyttökerta helpotti oloa hyvin pitkään, käytin suihketta enimmillään kerran aamulla, kerran päivällä ja kerran illalla. Vähensin käyttöä vaivan helpottaessa. Geeli helpotti oloani useamman päivän ajan ja mahdollisesti nopeutti paranemista. Ainakaan haavaumat eivät päässeet aukeamaan, kun yritin syödä. Kaiken kaikkiaan valmiste oli hyvin miellyttävä.
Suosittelisin Episiliä kaikenlaisiin suun haavaumiin ja rakkuloihin, se helpotti oloa välittömästi ja vaikutti merkittävästi yleisterveyteeni mahdollistamalla syömisen. Toivottavasti kokemuksistani on teille hyötyä. Minulle oli paljon hyötyä valmisteestanne! Kiitoksia!"

Lapin KS/Rovaniemi: "Toimii parhaiten kaikista suun haavaumiin käytettävissä olevista vaihtoehdoista. Rutiinikäytössä"

PKKS/Joensuu syöpäosasto 2: "Nyt olemme kokeilleet kahdella potilaalla, joista toisella oli suun limakalvot aivan rikki eikä pystynyt syömään eikä juomaan yhtään mitään. Monenlaisia tuotteita oli kokeiltu eri yksiköissä mm. teholla eikä mikään ollut auttanut. Laitoimme tälle potilaalle episil® lusikalla, kuten neuvoit ja jo ensimmäinen kerta toi helpotusta ja syöminen alkoi onnistua. Potilas oli erittäin tyytyväinen tähän tuotteeseen. Toinen tapaus ei ollut yhtä hankala, mutta suu oli kuitenkin hyvin kipeä. Hänkin sai helpotusta tästä tuotteesta."

EKSOTE/Lappeenranta: "Nyt meillä on jo useita hyviä episil® kokemuksia Kemo-sädehoitopotilaitten lisäksi tuotetta on käytetty muutamalle potilaalle, joilla on tullut sytostaatista erittäin vaikea reaktio, suun limakalvot rakkuloille ja haavaumille ja olleet erittäin kivuliaita. Ovat saaneet avun ja kipu lievittyy melko nopeasti. Oikeastaan ollaan siirrytty kokonaan käyttämään episil®"

Oulun yliopistollinen KS/ hematologia: "Olemme nyt kokeilleet vasta yhdelle potilaalle ja hän koki että auttoi paremmin kuin mikään kipulääke, joten tämän perusteella toimii hyvin"

Satakunnan KS/Pori: "Kokeiltu on kahdelle potilaalle ja molemmat kokeilut ovat olleet positiivisia. Toinen klassinen sädehoidon jälkeinen kuiva suu. Toinen kokeilu oli syöpäpotilaalle, jolla sädehoidon vaikutuksesta suun limakalvot oli rikki ja ruoan syöminen aiheutti kipua ja kirvelyä. "

Keskipohjanmaan KS/Kokkola: "Yli 10 v sitten hoidetun tonsilla ca potilaalla xerostomiaan erittäin hyvä vaikutus, kokee että episil vaikutusaika episil® on selvästi pidempi kuin muilla kostuttavilla suuvalmisteilla."

Kainuun KS/Kajaani: "Kokeilin sädehoitoa saaneelle kuivasuiselle potilalle. Hän piti tuotetta hyvänä iltapesujen jälkeen laitettuna. Oli kokenut sopivan kostuttavana. Kokeilut jatkuvat..."

Keski-Suomen KS/Jyväskylä: "On toiminut hyvin syöpäpotilailla."

Länsipohjan KS/Kemi: "Muutama on saanut, viimeksi nyt sädetetylle kuivalle suulle. Syöpäpolin kokemukset ovat ok."

TYKS: "Saimme 2 pulloa episil®-suusuihketta. Ensimmäinen episil® oli suun aftojen hoitoon, johon valmiste auttoi lieventämällä kipua ja tekemällä kalvon. Toinen kokeilu oli syöpäpotilaalle, jolla sädehoidon vaikutuksesta vaikea oraali mukosiitti. Valmiste teki vahvan kalvon. Kun laittoi episil® iltaisin ennen nukkumaan menoa, niin aamulla suu oli kivuton ja kalvoakin oli vielä jäljellä. "

TYKS: "Palaute tulee kahdelta Sjögrenin syndrooma-potilaalta: kipuun episil® auttaa hyvin.."