episil® - suojakilpi kipua vastaan

Syövänhoito voi aiheuttaa suun mukosiittia

Suun mukosiitti on tulehduksenomainen oireilu suun limakalvoilla. Suun limakalvon, eli mukoosan, toiminta ja vastustuskyky palautuu vamman tai sairauden jälkeen yleensä nopeasti syljen ja bakteeriflooran yhteisvaikutuksesta. Syövän säteily-ja solunsalpaajahoidot saattavat kuitenkin tuhota limakalvon puolustuskyvyn varsin nopeasti. Siitä syntyvä mukosiitti on pahanlaatuisten kasvainten hoitojen seurauksena yleisesti esiintyvä sivuvaikutus.

Suun ongelmat kuuluvat monen syöpäpotilaan näkemyksen mukaan pahimpiin ja ikävimpiin hoidon sivuvaikutuksiin sillä ne vaikuttavat sekä puhumiseen, ruokailuun että nukkumiseen ja heikentävät täten potilaan yleiskuntoa.

Mukosiitin oireiden kokeminen on hyvin yksilöllistä

Suun mukosiitti saattaa eräillä potilailla jopa äityä niin vaikeaksi että se vaikeuttaa tehokkaan hoidon suunnitelmallista toteutumista. Suuontelon limakalvojen kunnolla ennen hoidon aloittamista on suuri merkitys mukosiitin synnyssä. Näin ollen myös hammaslääkärillä saatta olla varsin merkittävä rooli syövän hoidon suunnittelussa ja toteutuksessa.

episil® on tehokas apu suun mukosiitin hoitoon

Kivuliaan mukosiitin hoitona on aikaisemmin käytetty m.m. opiaattijohdannaisia sekä paikallis-anesteetteja. episil® kehitettiin lieventämään suun limakalvojen haavaumien aiheuttamaa kipuaistimusta suojaamalla haavaumia ohuella luonnollisella suojakalvolla. Kun episil® liuosta levitetään suun limakalvoille ja se tulee kosketuksiin syljen kanssa, muodostuu suuhun geelimäinen pinta suojaamaan limakalvoja haavaumien aiheuttamalta kivulta. Geeli saattaa aluksi tuntua ohuena kalvona suussa, mutta ylimääräinen pinta kuluu nopeasti pois jättäen jälkeensä ainoastaan limakalvojen kipukohtia suojaavan ja kipua lievittävän suojakilven.

Täten episil® parantaa potilaan kykyä syödä, juoda ja nukkua ja vaikuttaa näin ollen ylläpitävästi potilaan yleiskuntoon.